Atlas Filtri vloeistoffilters
Atlas Filtri staat sinds 1975 klaar op het gebied van wat filtratie en behandeling. De vloeistoffilters van Atlas Filtri worden veel toegepast voor het filteren van regenwater en bronwater. Op die manier kan het water bijvoorbeeld gebruikt worden voor beregening en irrigatie. Maar de filters worden ook binnen leidingwerk steeds vaker toegepast om verontreiniging, geuren en smaken te neutraliseren.
5 redenen om een filter toe te passen
- Schade voorkomen aan leidingen: In Nederland hebben we relatief schoon leidingwater. Toch zit er nog verontreiniging in, zoals sediment. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om deeltjes zand of kalk, deze zijn zo klein dat je ze niet ziet. Voor bepaalde apparatuur kan dit schadelijk zijn.
- Levensduur verlengen: Door het gebruik van filters wordt de levensduur van je leidingen en installaties verlengd omdat het voorkomt dat het snel slijt of verstopt raakt door vuil.
- Neutralisatie van chloor: Chloor is te filteren met producten van Atlas Filtri.
- Neutralisatie van kalk: Het werkt in dat geval niet als ontharder, maar zorgt voor een laagje om het kalk heen waardoor het kalk zich niet kan hechten aan bijvoorbeeld de tegels van een badkamer.
- Beregening en irrigatie: Om regen- of bronwater te filteren waardoor het gebruikt kan worden voor beregening en irrigatie
Diverse soorten filter behuizing
Er zijn verschillende uitvoeringen van een filter behuizing. Alle filters zijn geschikt voor een temperatuur tot 45 graden en 8 bar werkdruk. Meestal bestaat het filterhuis uit transparant (PET) materiaal, zodat je kunt zien hoe vuil het filter is. Een groot voordeel van PET is dat het geen vervuilende stoffen afgeeft. Daarnaast blijft PET - in tegenstelling tot andere materialen - 5 jaar lang doorzichtig.Let op: veel uv-straling op het filterhuis kan bacterievorming veroorzaken. Daarom is het filterhuis ook verkrijgbaar in een blauw type. Hierbij is de behuizing afgesloten. Bijvoorbeeld bij beregening kies je voor een niet-doorzichtig filterhuis (veel zonlicht). Als laatste is er een rode lijn, deze filters zijn geschikt voor gebruik in heet water (van 4 tot 80 graden).
Draadaansluiting in filterkop
Je kunt kiezen voor verschillende soorten draadaansluiting in de filterkop. Denk aan kunststof en messing. Wij hebben het messing draad in ons assortiment opgenomen. Deze wordt met het gieten van de filterkop meegegoten, daarom zitten ze er muurvast in. Het kan niet meedraaien, dit is een groot voordeel.Belangrijk kenmerk van de filterkop: de blauwe kleur wordt direct tijdens het proces toegevoegd. Het is dus niet blauw geverfd of gecoat - in tegenstelling tot veel andere producenten. De filterkop is ook leverbaar in het wit.
Laatste tip: gebruik met het verbinden van draadkoppen tape. Geen ander plakmiddel als Loctite.
Welk patroon heb ik nodig?
De producten van Atlas Filtri worden al veelvuldig toegepast in de industriële sector. Een vraag die hierbij vaak speelt is: welk patroon heb ik nodig? Standaard hebben wij DP in het assortiment: de 2P en 3P variant is altijd leverbaar. Vraag naar de mogelijkheden!Er zijn drie soorten filters. Dit heeft te maken met de opbouw van het filter. Er is een SX, BX en CX filter. Dit heeft te maken met de afdichting van de filterkop ten opzichte van de behuizing. De CX wordt vaak toegepast bij grotere filters. De SX heeft een platte afdichting aan de bovenkant. De SX is niet te spoelen. Bij de 2P en 3P moet je goed opletten welke behuizing je in welk filter stopt. SX en BX past beide in DP. Met de DP is veel mogelijk.
DP BIG: grote filters, geschikt voor grote beregeningsinstallaties of industriële toepassingen.
Daarnaast hebben we een hydra filter. Dit filter is self-cleaning. Deze kan in de leiding geplaatst worden, er zit een kraantje in welke je open kunt zetten zodat het filter zelf gespoeld wordt. Wil je helemaal nergens meer naar omkijken? Dan kan het kraantje vervangen worden voor een elektrisch klepje, zodat automatisch spoelen mogelijk is.
Het juiste filter in 4 stappen
- Stap 1: Bekijk eerst voor welke toepassing je het filter wilt gebruiken. Wil je sediment eruit halen (vaste delen)? Of wil je geur, smaak, kalk o.i.d. eruit halen? Of allebei?
- Stap 2: Daarnaast is het belangrijk om te weten wat voor capaciteit het filter aan moet kunnen. Gaat het om een doorstroming van 2000 liter per uur, of bijvoorbeeld 4000 liter per uur?
- Stap 3: Welke hoogte heeft het filterhuis? Als een filter moet worden vervangen is dit goed om te weten.
- Stap 4: Op basis van deze gegevens kunnen we bekijken welk filter het meest geschikt is voor jouw toepassing.
Vraag onze kenners
Heb je vragen over artikelen of diensten of kun je ondersteuning gebruiken bij jouw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. We staan graag voor je klaar om je te helpen. Samen komen we verder!
Telefoon
Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur
Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan jouw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur
Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met je op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag